Общо показвания

Listen to the music of Orthodoxy

сряда, 7 октомври 2009 г.

Педофилията в света достига размерите на епидемия

.

Източник: Вести.ру
превод: В.Каравълчев
публикувано в: http://www.dveri.bg/content/view/8644/172/

Ожесточаването на законите срещу педофилията по целия свят в последните години показва, че това грозно противоестествено явление взима размерите на епидемия.

В Канада имената на педофилите се вкарват в националния регистър на престъпниците, а властите им забраняват в течение на минимум 10 години да се появяват в парковете, на детските площадки, в училищата, басейните и въобще навсякъде, където могат да бъдат в досег с деца. В САЩ данните на любителите на детска плът са обществено достъпни. На специални сайтове са публикувани снимките, имената и адресите им. Граничните и емиграционни служби на САЩ също разполагат с богата база данни на педофили, търговци на плът, потребители на порнография и секс-туристи и редовно координират действията си с държавните отдели за защита на детето. За Латинска Америка е създаден специален международен проект „Операция Хищник”, чиято цел е защита правата на децата.

Във Флорида, губернаторът Д. Буш подписа закон, според който престъпници, чиито жертви на престъпление са деца до 12 години трябва да се осъждат на минимум 25 години затвор, като в много случаи присъдата трябва да бъде доживотен затвор. Тези, които са избегнали доживотната присъда, при излизането си на свобода трябва доживотно да носят специален електронен датчик. Губернаторът Буш подписа закона, след като две момичета станаха жертва на педофил, който се е водил на отчет в полицията.

Президентът на Франция Никола Саркози бе принуден да вземе още по-драстични мерки. Миналата година той предложи да се увеличи наказателната отговорност за престъпления от сексуален характер. Според закона, на педофила ще бъде даден следния избор – или доживотен затвор, или химическа кастрация. Химическата кастрация вече повече от година се използва във Великобритания. Там педофилите, които желаят да излязат на свобода, преминават щателна медицинска проверка. Дори и кастрираните педофили се пускат на свобода само тогава, когато лекарите са напълно уверени, че те не представляват повече опасност за околните. На всички педофили, които са освободени от затвора, задължително се слага електронна гривна, която трябва да се носи доживот. Президентът Саркози отмени също така и закона, който даваше право на предсрочно освобождаване на педофилите. Подобни закони вече се приеха и в редица други европейски страни, като Швеция и Дания. Статистиката показва, че по този начин случаите на педофилски престъпления в тези държави са намалели 8 пъти. Същевременно Европейският Съюз отпусна 55 милиона евро за разработката на специална програма, която ще следи в Интернет за всички, които поместват там детска порнография. Целта е да бъде създадена база данни за по-ефективна борба в целия свят с това уродливо явление.

Безусловно тези мерки са повече от наложителни, но изглеждат доста закъсняли. Педофилията в Европа вече е достигнала мащабите на епидемия. Операции по изземването на детска порнография се провеждат от полицията в ЕС минимум 5-6 пъти в година, но това не само не води до намаляване броя на арестуваните и обема на иззетото количество видео и фото материали, но напротив, те все повече нарастват. Броят на задържаните за разпространение на детско порно са стотици, а количеството подобни материали се изчислява в терабайтове. Ако се доверим на статистиката, то чувствително е нарастнал и броят на непълнолетните, въвлечени в секс бизнеса в страните на ЕС, като по различни оценки занимаващите се с него са между 100 и 250 хиляди души.
За съжаление всички тези мерки няма да решат проблема, защото те са насочени срещу последиците, а не срещу причините на явлението. А то се корени в хедонистичната култура на модерния свят и в ценностната му система, която поставя на върха на своята пирамида понятия като "право" и "задължение", изтласквайки все по-надолу категории като "добро", "зло" и "истина".

Превод: В. Каравълчев
.

Няма коментари: